info@aanhogerwal.nl +31(0)620120572

Loopbaanbegeleiding

 

“May your choices reflect your hopes, not your fears” (N. Mandela)

Loopbaanbegeleiding, als je
 • niet (meer) zoveel plezier hebt in je werk en iets anders wilt
 • een outplacementtraject in wilt of moet
 • je wilt ontwikkelen, maar nog niet weet in welke richting
 • om gezondheidsredenen op zoek moet naar een ander baan
Aanbod

In ca. zes gesprekken begeleid ik je van je loopbaanvraag naar een keuze voor een richting, compleet met Plan van aanpak.

Een loopbaantraject kan uit verschillende onderdelen bestaan (zie hieronder). Die hoeven niet altijd allemaal, en niet altijd in dezelfde volgorde doorlopen te worden. In het intakegesprek spreken we af uit welke onderdelen jouw loopbaantraject bestaat. Afhankelijk daarvan bepalen we hoeveel sessies er (naar schatting) nodig zijn.

Ik beschik over een breed scala aan opdrachten, die ik aanbied naar gelang jouw vraag. Indien wenselijk kunnen psychologische testen ingezet worden. Daarnaast breng ik mijn eigen kennis, ervaring én netwerk in – alles om jou te helpen een loopbaanstap te maken waar je blij van wordt!

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.

De onderdelen waaruit een loopbaantraject kan bestaan:
 1. Zelfanalyse: ‘wat breng ik mee?’ In kaart brengen van kennen en kunnen.
 2. Richting bepalen: ‘wat wil ik eigenlijk?’ Mogelijke beroepsrichtingen vinden.
 3. Arbeidsmarktonderzoek: ‘wat is realistisch?’ Realistische opties bepalen.
 4. Zoekprofiel en plan: ‘wat ga ik doen?’ Doel en stappenplan maken.
 5. Arbeidsmarktoriëntatie: ‘waar vind ik een baan?’ Op zoek naar vacatures.
 6. Arbeidsmarktbewerking: ‘hoe solliciteer ik?’ Netwerken, solliciteren, social media.
 7. Baan: definitieve keuze, arbeidsvoorwaarden.
 8. Startbegeleiding: de eerste maanden in een nieuwe baan.

(Uit: De loopbaantrechter, Heidi Jansen, 2018)

Advies bij solliciteren

Advies bij solliciteren

Een aanrader als je 

 • feedback wilt op je sollicitatiebrief, cv of LinkedIn-profiel
 • binnenkort een sollicitatiegesprek hebt en goed beslagen ten ijs wilt komen, of de zenuwen de baas wilt worden
 • krachtiger wilt overkomen en aan je persoonlijke presentatie wilt werken
Kortom, voor iedereen die solliciteren tot een succes wil maken.
Aanbod

Feedback op een brief, cv e.d. kan heel goed via e-mail, eventueel aangevuld met een (online) gesprek.

Voorbereiding op sollicitatiegesprekken kan bij mij op kantoor of online. Dit duurt 1-1,5 uur. We bereiden de vragen voor die de commissie mogelijk gaat stellen. We gaan vooral ook in op eventuele vragen waar je tegenop ziet (‘wat zeg ik als ze vragen naar….’). Ook geef ik je feedback op je presentatie: houding, formuleringen, non-verbale communicatie, kleding, enz. 

Door mijn uitgebreide ervaring met werving- en selectieprocedures kan ik goed inschatten wat sollicitatiecommissies willen zien en horen. En wat nodig is om een goede indruk te maken. Hiermee heb ik al veel mensen geholpen aan een nieuwe baan!

Projectleiding mobiliteit

Bij Personele vraagstukken

In de rol van Projectleider mobiliteit ondersteun ik  

organisaties die bijvoorbeeld voor een reorganisatie staan waarbij mensen boventallig worden. Het is verstandig, en vaak ook verplicht vanuit een Sociaal Plan, om deze medewerkers te begeleiden bij het vinden van ander passend werk. Dit vraagt voor een periode veel extra capaciteit binnen de organisatie. Ik kan hierin ondersteunen door enerzijds de begeleiding naar ander werk van de boventallige medewerkers op me te nemen, anderzijds door als een ‘spin in het web’ te fungeren en de  activiteiten op dit gebied te organiseren en te coördineren.

Er is nog een reden dat het aan te raden is om deze begeleiding en coördinatie te beleggen bij een onafhankelijke partij. Dit is vanwege de soms hoogoplopende sentimenten bij reorganisaties. Als externe sta ik hierbuiten en ben ik meestal snel in staat om het vertrouwen te winnen.

Als Projectleider zorg ik dat er gebeurt wat er moet gebeuren, met een scherp oog voor de verhoudingen en binnen de kaders van plannen en beleid. Mijn insteek is praktisch en pragmatisch, gericht op het zo snel mogelijk vinden van een andere baan. Hierbij komt ook de emotionele kant van het verliezen van een baan aan de orde.

Ik weet van doorpakken, zie altijd mogelijkheden en weet mensen mee te krijgen. Een opdrachtgever formuleerde het eens als volgt: “jij combineert rust met daadkracht, je kunt dingen aan jou overlaten”.

Back to top