Stress

Heb je vaker last van stress dan je lief is? 
En heb je van alles geprobeerd, maar hou je alle goede tips en adviezen nooit lang vol? 
Dan is het tijd voor deze workshop!

Want in de workshop Gestrest….alweer!? gaan we op zoek naar de dieperliggende oorzaken van waarom jij in de stress raakt. Dus geen ’tips & tricks’ om stress te voorkomen, maar een aanpak bij de wortel. Want alleen dan behaal je blijvende resultaten.

Wat gaan we doen?

We kijken naar je gedragspatronen en gaan op zoek naar de onderliggende oorzaken ervan. Als je hier inzicht in hebt, is het mogelijk om vervolgens te kiezen voor gedrag dat minder stress veroorzaakt.

Je kunt stress krijgen van de omstandigheden, bijv. van werkdruk, conflicten, familieproblemen, enz. Ook andere mensen zijn vaak een bron van stress.

Daarnaast kun je jezelf in de weg zitten met je eigen gedrag. Zeker als je je vaker gestrest voelt, is het goed om hier eens naar te kijken. Niet om jezelf de ‘schuld’ te geven! Maar omdat je aan je eigen gedrag iets kunt doen. Dit lukt met omstandigheden niet altijd, en met andere mensen meestal al helemaal niet.

Gedragspatronen
Misschien heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Of houd je altijd veel ballen in de lucht. Of ben je nogal perfectionistisch. Of is grenzen aangeven niet je sterkste kant. Wat het ook is, in deze workshop gaan we op zoek naar gedragspatronen waarmee jij jezelf in de weg zit, waardoor jij meer stress hebt dan je lief is.

Onderliggende oorzaken
En we gaan verder. We onderzoeken wat de onderliggende oorzaken zijn. Bijvoorbeeld, waarom je ooit (onbewust) hebt besloten om zoveel verantwoordelijkheid te dragen; waarom je altijd hard werkt, zo perfectionistisch moet zijn, flexibel bent met je grenzen, enz. Ooit was daar een goede reden voor. Altijd. Daar gaan we naar op zoek.

Kiezen voor gedrag dat minder stress veroorzaakt
Als weet waar je gedrag vandaan komt, als je diep hebt gevoeld wat je er eigenlijk mee wilt bereiken, dan voel je ook of je dit nog langer zo wilt doen. Of dit nog nodig is. Meestal niet. De meeste mensen kiezen dan voor gedrag dat hen meer helpt, gedrag dat hen minder vatbaar maakt voor stress. Vaak gaat dit trouwens ‘vanzelf’, omdat het geen optie meer is om op dezelfde voet verder te gaan.  Maar wat je doet met je inzichten, dat bepaal je natuurlijk zelf.

Visie en werkwijze

Voor meer informatie over mijn werkwijze, klik hier.

Praktisch

De workshop wordt in company georganiseerd en ook regelmatig op basis van vrije inschrijving, dus toegankelijk voor iedereen. Neem contact met me op voor de geplande data.

Kosten vrije inschrijving: € 200 (€ 242,00 incl. 21% btw). Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen.

Aanmelden en meer informatie

Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie en aanmelden kun je mailen naar ella@aanhogerwal.nl of bellen: 06 201 205 72. 

CSR-methode

Chronische Stress Reversal-methode

Voor stressinterventie en coaching bij burn-out maak ik gebruik van de Chronische Stress Reversal-methode, kortweg de CSR-methode. Dit is een zeer effectieve methode als het gaat om het herstellen van (ernstige) stressklachten. De methode is uitgebreid wetenschappelijk onderbouwd. Het uitgangspunt is dat het hebben van stressklachten (gespannen, overspannen, overbelast, burn out) in de eerste plaats een fysiek probleem is. Géén psychologisch probleem, zoals vaak wordt gedacht. De aandacht is daarom eerst gericht op je fysieke herstel. Als die balans weer enigszins hersteld is, kijken we ook naar de meer psychologische kant. We gaan onderzoeken hoe het zover heeft kunnen komen en hoe je kunt voorkomen dat je weer stressklachten krijgt.